Ilium, pubis och ischii blir coxae

Måndag igen och dags att sätta igång på riktigt. Började morgonen med att vara på gymmet redan vid 8 för att köra ett vadpass. Har inte tappat någon stryka även fast jag har varit dålig på vadträningen på sistone. Dock gör hälsenan galet ont och blir bara värre :( 

Efter gymmet drog jag till skolan för att plugga hela dagen lång. Kan än så länge alla skelett i underkroppen och är muskelkunskaperna sjukt dåliga.. Vid halv 5 dog jag och Martina till gymmet. Hyperaktiva-Anna behöver få ut lite energi. Blev lite rygg och axlar och crosstrainer (även fast jag inte gillar det var det helt okej). Kommer ha ont i rumpan imorgon, vilket redan känns...





Imorgon blir det skola 8-15 med 2h dans och massa anatomiplugg. Fint :) nu ska jag se paradise hotel och sen sova. Puss 

Mysiga dagar

Haft några sköna dagar efter tentan. Hade examination i orientering i torsdags som gick finfint, hade väl inte förväntat mig något annat heller så ;) sen började vår nya delkurs på eftermiddagen - anatomi. Dags att lära sig alla muskler och skelett i kroppen och dessutom på latin. Har än så länge lärt mig nästan alla skelett i underkroppen iaf :) efter skolan blev det mys på timebeer med Martina, Lizette och Linnea :) mat och musikquiz innan vi drog hem rätt tidigt, då alla var väldigt trötta. 

Hela fredagen tränade vi anatomi i skolan med lite föreläsning, egna studier och lite prat i grupper :) på kvällen roade jag mig med att mysa med några från klassen med sällskapsspel och såklart Emanuels nya skelett som han var tvungen att köpa. Skön kille det där! Smålänningar... 





Idag har jag slappat. Bakat bröd. Kollat serier. Sovit i soffan mitt på dagen (bästa som finns). Handlat. Pluggar lite anatomi. Bakat pizza och haft det allmänt skönt! Nu ligger jag i soffan och tittar serier men funderar faktiskt på att gå och lägga mig. Imorgon kommer älskade och efterlängtade mamma hit och myser med mig! Blir garanterat shopping (: vet iaf att jag behöver lite på Ikea så dit ska vi :) 
 

En tenta klar, nästa examination imorgon

Tentan är inlämnad. Lägenheten är städad. Jag har hämtat ut mina fina mediciner (förklarar sen).Jag har gjort massa matlådor. Jag ligger i soffan och har det gött. Men... vår lärare som skulle lägga ut vart vår examination är imorgon har inte gjort det.. då jag startar först i klassen och måste cykla dit vi ska vara börjar få lite smått panik. Kom igen vi vill veta vart vi ska! Blir att gå upp tidigt imorgon ihopp om att det är utlagt då.. 
 
Okej mer om medicinerna nu då.. jag har varit sjuk i 4 veckor som ni vet om. Förra veckan ringde läkaren och sa att jag kunde få antibiotika då jag hade infektion, men då hade förkylningen börjat bli lite bättre så jag tog det inte. Men det blev ju aldrig bra så jag var där igår igen och tog prover - vilket inte gav några bra resultat precis.. Mitt värde på vitablodkroppar låg på 500 och man ska ligga under 15 normalt.. hoppsan... Så där har vi anledningen till en fin kur med antibiotika ;) 
 
Nä nu ska jag se klart PH, om jag inte somnar innan.. sen ska jag tagga morgondagens examination (orientering så är inte så orolig precis..) Godnatt :)
 
 

Jag vill inte kränka din manlighet, men...

Sjukt trött efter en lite för lång dag.. Började skolan vid 10 med två timmar kulstötning. Blev rätt långtråkigt efter ett tag kan jag tycka.. Sen var det pang på in i duschen snabbt innan det var dags att slänga i sig matlådan. 

Vid 13 fick vi nämligen ut vår hemtenta som vi har tills på onsdag. Så det var bara att börja skriva.. Det handlar bland annat om genus, etnicitet, anpassad fysisk aktivitet och olika logiker (tävling, upplevelse, träning m.m.) utifrån ålder. Kom hem runt halv 11 nu på kvällen. Har hur mycket som helst kvar då vi diskuterade mest idag. Bland annat om politik som vi alltid kommer in på ;) 

Nu ska jag sova och försöka ta mig upp relativt tidigt imorgon för att åka till skolan igen och sätta igång med plugget. Dessutom har vi två timmar friidrott mitt i allt med, dumt planerat utav vår lärare. Godnatt :) 


Sista veckan

Nu är nollningen över och det är sjukt tråkigt, fast det ska bli skönt att få vila upp mig och komma in i lite rutiner istället. Levern är nog glad med ;) 

Måndagen bestod av skola och träning med Martina. Tisdagen var det skola igen (som varje dag) och på kvällen hade vi poängjakt i stan. Jag kramade massa främlingar ;) på kvällen myste jag i badkaret efter vårt bad i fontänen på Stortorget. Sen blev det popcorn, Cola och mys med ljus framför tvn. 


Onsdag och skola igen. Roade mig även med att gå till tandläkaren, gick finfint! Sen på kvällen var det fest. Jag skulle vara lugn då vi hade träning vid 8 på torsdagen... Hur tror ni att det gick? Avslutade kvällen med Max med Martina och Wille. Fint! 






 
Torsdag bestod av massa träning och föreläsningar. När jag kom hem efter skolan var det inte mycket energi kvar i kroppen. Somnade i soffan medan jag försökte plugga... 


Fredag och poängjaktsdags igen! Träffades i stan och utförde massa uppdrag innan det var daga att göra sig i ordning för drömyrkefest på kåren. Förfestade med alla underbara idrottslärare. Kvällen slutade ganska tidigt då alla bara försvann och jag hängde med folk jag inte har någon aning om vilka dom var. Vaknade även upp med ett brännmärke på armen... Din kväll helt enkelt! 






Lördagen var seg! Gick upp ur sängen vid 12. Var inte bakis men att tänka att vi skulle börja förfesta vid 16 gav mig inte så mycket energi precis... Vi träffades dessutom vid 14 hemma hos mig för att bestämma oss för en sång att sjunga.. När vi väl kom till förfesten så beställde vi pizza och kvällen blev väl lite sisådär. Jag tog hand om några som var lite för fulla, var sur på 2 personer och var allmänt på dåligt humör. Kvällen blev dock bättre väl inne på kåren. Gick hem rätt tidigt vilket var skönt! 

Idag har det dock inte blivit mycket gjort. Legat i soffan och sovit och kollat serier. Morgondagens hemtenta får bli som den blir! Nu ska jag nog lägga mig i sängen snart... 

Sometimes it's hard to find that perfect opening line

Vissa dagar är bara bättre än andra. Idag var en bättre dag. Började med att sova till 9, dock somnade jag inte förrän vid 3 tiden då min kropp har fått för sig att inte vara trött på nätterna. Dessutom vaknade jag runt 5-6 av världens värsta hosta - att jag aldrig blir av med den :( somnade om runt 8 innan det var dags att gå upp vid 9. Rastlös som jag bli när jag inte sover, blev jag klar lite väl tidigt så cyklade till skolan och martina som redan var där. Vi båda undrar hur jag kan bli så galet hyper dom dagarna jag inte sover tillräckligt.. kanske det jag ska börja med..
 
Föreläsning på det, dock satt jag mest inne på facebook och weheartit.. även om det var en bra föreläsning. Dock fanns inte mina tankar alls på rätt plats så då får man roa sig med annat. Efter föreläsningen träffade vi rebecca en timme och satt och snackade massa tjejsnack om helgen. Berättade för henne om vad som hade hänt, även om jag berättade det även på natten.. Dock var både hon och martina lite för fulla för att komma ihåg allt jag sa när jag var arg så det var bara att berätta igen ;) mysigt att ha fina pratstunder med dom och skönt att de tycker att jag reagerar rätt. 
 
Efter snacket var det dags att ta tag i gymmet. Plågade armarna med martina. När vi var klara insåg vi att vi har 4 timmars träning med fokus på armarna imorgon.. yeaah jag kommer inte kunna röra armarna. Känner redan nu hur träningsvärken börjar komma krypande.. Efter träningen blev det hem och slänga i sig mat, för äta frukost är jag inte så duktig på. Sen råkade jag somna i en timme, men det var välbehövligt. 
 
Kvällen har sen spenderat med handling, matlagning, tvättning och allmänt mys i soffan med ljus. Verkligen en kväll jag behövde med lugn och ro. Nu ska jag ladda om inför morgondagen som består av 4 timmars träning och sen poängjakt inne i stan på kvällen. puss
 
 
 

Bergochdalbana-vecka

Och där har ännu en vecka försvunnit. Veckan har varit fin och helgen lite sämre. Började sjuk men sen blev det bättre men det ändrades sig snabbt igen. Dock ska man inte klaga så det är bara att kriga på och ladda inför en ny vecka, som förhoppningsvis blir bättre!. Har knappt haft någon skola i vecka så dagarna har mest spenderats hemma med massa serietittande. Men på kvällarna har det varit aktiviteter, så dom ska jag dela med mig av!
 
Onsdagen spenderades med bad i svartån, jag förstår att alla är sjukt avundsjuka på att jag badade där. Men det är bara att hoppa i ;) Där hade vi flottrace som gick bra för 2 av 3 i laget, men Per är grym oavsett! Sen avslutades kvällen med piratfest ;)
 
Torsdagen bestod av tv-tittande och hjälpa-anton-bli-av-med-sitt-sällskap-sms. Stackars kille ;) Dock tyckte han inte att några av mina förslag var bra. Sen gick vi och handlade och så lagade jag med lite hjälp utav honom mat till honom. Så nu har han lite matlådor i frysen iaf ;) Hängde i soffan och tog fula selfies och skickade till hans konsiga kontakter. Fin kväll!
 
Fredagen var det dags för Örebrodagen. Bra jobbat laget även fast vi åkte och köpte lite att dricka istället ;) Kvällen avslutades sen med förfester programvis, så jag förfestade med massa sköna idrottslärare innan vi drog till kåren. Sjukt rolig kväll :)
 
Lördag och toga! Rebecca och martina kom hit för att fixa i ordning oss inför togan. Mycket tjejsnack innan vi försökte fixa något som man kunde visa sig utanför mitt rum i.. Tillslut lyckades vi få till något som vi kunde gå ut i iaf. Kvällen var kanske inte den bästa men stundvis riktigt bra. Dock var jag väl lite väl bitter när vi drog hem.. stackars martina som fick stå ut med mig. hahah 
 
Söndag idag.. låg i sängen rätt länge innan jag gick iväg för att rösta. Efter röstningen valde jag att gå ut på en promenad i 1,5h runt om i området och skogen. Finns det någon bättre plats än att rensa tankarna än i skogen? Vet ni någon får ni gärna motbevisa mig. 
 
 

Snart kommer det paket


Har man ingen pojkvän som skämmer bort en då och då, får man göra det själv. Jag bestämde mig efter mina 2 timmar på vårdcentralen igår och resan till Apoteket att jag var värd ett par nya älsklingar. Mina som jag köpte för ett år sen och som jag verkligen har levt i går sina sista dagar :( Men snart kommer ett par nya älsklingar hem till mig :) 

Annars har dagen spenderats i soffan med lite plugg blandat med glee. Har tvättat. Annars har jag varit ganska ineffektiv idag, men det får man vara ibland! 

Time to study

Kunde inte sagt det bättre. Känslan av att lära sig något är underbart, dock är vägen dit inte lika roligt. Men det är bara att sätta gång. Tenta om 14 dagar samtidigt som nollningen håller på och vi går i skolan 8-17 nästan varje dag. Dags att se till att vara effektiv. Dock blev min dag inte riktigt som jag planerade, då jag spenderade 2 timmar på vårdcentralen. Blev skickad fram och tillbaka och tog massa tester och undersökningar. Dock kom de inte fram till så mycket men fick hostmedicin mot slemhosta och även som utvidgar luftrören så jag kan andas. Sen får vi hoppas att resten går över snart! Lite trött efter 12 dagar sjuk..
 
Så nu ska jag se till att läsa minst 2 artiklar ikväll och en bok imorgon. puss
 

Andra veckan

Nu är andra veckan på nollningen över och första veckan i skolan. Haft ganska fullt upp känns det som. Sjuk är jag med men det stoppar ju inte mig som de flesta som känner mig vet om.. Jag kanske få bli lite bättre på att lyssna på kroppen och inte göra allt.. Så tyvärr är jag inne på 11e sjukdagen och det blir bara värre. Imorgon ska jag ringa vårdcentralen.. Men nu ska ni få se lite bilder ifrån veckan!

























Första helgen!

Haft en sjukt bra helg med nollning! Här får ni några bilder på bästa gruppen och lite andra bilder från helgen. KOM IGEN, DET BLIR KUL! 



(Har bättre bild men man ska inte avslöja för mycket av våra fester ;) )










Sista tiden

Efter vasastafetten var det att åka hem till Värmland igen i några dagar. Hänga med systeryster med mysmat, bio och häng i hennes lägenhet. Ja, jag har världens bästa syster! 

Annars hjälpte jag mormor och morfar i stan. Man måste hjälpa dom som behöver hjälp! Dessutom är det så himla underbart att se glädjen hos någon man hjälper.

Men i torsdags drog jag hem till Örebro igen för en första helg med nollningen! (Kommer i ett eget inlägg). Hämtade även ut min nya rosa älskling som lär hänga med mig överallt :D 




RSS 2.0